Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

8.000 οι υπογραφές για την Κυνόσουρα

Συνεχίζεται η εκστρατεία υπογραφών, που μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα έφτασαν τις 8.000, για την υπεράσπιση του αρχαιολογικού χώρου της Κυνόσουρας όπου έγινε η ιστορική ναυμαχία της Σαλαμίνας, αλλά σήμερα είναι μια θαλάσσια χωματερή.
Για το ζήτημα αποκατάστασης του χώρου από σκουπιδότοπο σε επισκέψιμο χώρο αναφερθήκαμε σε προηγούμενα δημοσιεύματα που ευαισθητοποίησαν τη Δικαιοσύνη. Η Εισαγγελία Πειραιά σχημάτισε δικογραφία για το κορυφαίο αυτό θέμα που αντιμετωπίζεται σαν να πρόκειται για ένα περίπτερο της γειτονιάς.

Τα συναρμόδια υπουργεία επίσης γνωρίζουν ότι η Κυνόσουρα αντί για μνημείο είναι χωματερή, όπως επίσης γνωρίζουν ύστερα από ενέργειές μας και οι υποψήφιοι περιφερειάρχες, αναφέρει ο πολιτιστικός περιβαλλοντικός σύλλογος «Perivos». Ο κ. Αλαβάνος ζήτησε να προστεθεί η υπογραφή του στη λίστα εκείνων που συμμετέχουν στην εκστρατεία για την διατήρηση της Κυνόσουρας ως αρχαιολογικού χώρου.

Η Δημοκρατική Αριστερά έχει απαντήσει θετικά στην επιστολή που έλαβε από τον σύλλογο. Δεν απάντησαν ακόμα σε επιστολή που έλαβαν οι υποψήφιοι μονομάχοι περιφερειάρχες της Αττικής.

Με τη δημοσίευση των ερωτήσεων των βουλευτών του κόμματος της Δημοκρατικής Αριστεράς στους αρμόδιους υπουργούς ευαισθητοποιήθηκε και η Δικαιοσύνη (ο λόγος περί του σχηματισμού δικογραφίας από την Εισαγγελία Πειραιά). Για το ζήτημα της Κυνόσουρας που πάντως δεν προέκυψε σήμερα, δεν τοποθετήθηκαν οι υποψήφιοι μονομάχοι περιφερειάρχες της Αττικής. Οι χιλιάδες υπογραφές των συμπατριωτών τους δεν τους ευαισθητοποίησαν ούτε προεκλογικά. Ας ελπίσουμε ότι σκέπτονται σοβαρά να πάρουν θέση με πράξεις μετεκλογικά... «Η εκστρατεία για τη διατήρηση και ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της Κυνόσουρας συνεχίζεται έως την τελική δικαίωση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου