Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

«Ανθίζει» η Βυζαντινή Λουτρόπολη Λαγκαδά


Θεσσαλονίκη

Τους 100.000 - 30.000 περισσότερους από πέρσι - αναμένεται να αγγίξουν φέτος οι επισκέπτες στην ανακαινισμένη Λουτρόπολη Λαγκαδά σύμφωνα με την δημοτική αρχή.

Χρειάστηκαν δύο χρόνια και τρία εκατ. ευρώ τα οποία άντλησε ο δήμος τόσο από τα ταμεία του όσο και από ευρωπαϊκά προγράμματα προκειμένου να επιτευχθεί η ποιοτική αναβάθμιση του ιαματικού θερμαλιστικού κέντρου της περιοχής.

Για να ολοκληρωθεί η ανακατασκευή των υποδομών, η οποία σήμερα βρίσκεται στο 80%, υπολογίζεται σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, ότι θα χρειαστούν επιπλέον 2 εκατ. ευρώ τα οποία θα αντληθούν από προγράμματα ΕΣΠΑ ώστε να αναμορφωθεί ο περιβάλλοντας χώρος καθώς και για να ανακαινιστεί η υπάρχουσα ξενοδοχειακή μονάδα.

Στόχος, όπως υπογράμμισε ο δήμαρχος Λαγκαδά, Γιάννης Καραγιάννης είναι να δημιουργηθεί ένα πρότυπο ευρωπαϊκό κέντρο ιαματισμού, προσελκύοντας όχι μόνο Έλληνες αλλά και ξένους τουρίστες.

Ήδη, όπως τόνισε, ο δήμαρχος, έχουν γίνει οι πρώτες επαφές με ασφαλιστικά ταμεία των Σκανδιναβικών χωρών και η προσπάθεια αυτή αναμένεται να επεκταθεί και σε άλλες χώρες του εξωτερικού.

«Η νέα σύγχρονη λειτουργία των Λουτρών εγκαινιάζει μια νέα εποχή για το δήμο μας. Καλούμε τους πάντες να απολαύσουν το προνόμιο των 39.4ο C. Προσφέρουμε ιαματικά spa με τιμές δημοτικής επιχείρησης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Καραγιάννης.

Έκανε, μάλιστα, έκκληση προς την ηγεσία της Εγνατίας οδού να παρέμβει προκειμένου να ολοκληρωθεί ο κόμβος Λαγκαδά το ταχύτερο δυνατόν και να πλησιάσουν τα Λουτρά πιο κοντά στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης.

Η Λουτρόπολη βρίσκεται στην κοιλάδα της Μυγδονίας, στα δυτικά της λίμνης Κορώνειας, σε μια καταπράσινη έκταση 100 στρεμμάτων, 18 χιλιόμετρα βόρεια της Θεσσαλονίκης και 2 χιλιόμετρα ανατολικά της πόλης του Λαγκαδά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου